KOSTEN & VERGOEDINGEN

Jij bent bereid om in jezelf te investeren, dit laat zien dat jij je persoonlijke ontwikkeling serieus neemt. Aan goede begeleiding zit natuurlijk een prijskaartje, maar er zijn ook veel mogelijkheden dat jouw traject (deels) vergoed wordt. Ik heb het een en ander voor je onder elkaar gezet, maar als je nog vragen hebt, stel ze gerust. 

Zelfonderzoek

Een ZKM zelfonderzoek bestaat uit vier sessies van 2,5 tot 3 uur, gevolgd door twee à drie kortere vervolggesprekken. In de prijs van het ZKM zelfonderzoek is het volgende inbegrepen: het opstellen van de overeenkomst, de voorbereidingstijd van het zelfonderzoek en de kosten voor het maken van de rapportage.

Kosten particulier 

De gesprekken bij mij kosten €85,- per uur.

Kosten zakelijk

De gesprekken bij mij kosten €120,- per uur excl. btw.

Ontwikkelbudget werkgever, persoonlijk budget medewerker

De meeste werkgevers hebben een budget beschikbaar voor opleiding en ontwikkeling van hun personeel. Meestal staat dit ook in je cao. Bespreek met je leidinggevende/de HR of zij in jouw traject willen investeren. Een evaluatiegesprek is hier een mooi moment voor.

Goed om te weten, de inhoud van het persoonlijke traject is alleen toegankelijk voor jou, ik stuur het dus niet door naar je werkgever. Jij mag zelf bepalen wat je aan het eind van het traject aan je werkgever rapporteert.

Vergoeding aanvullende verzekering

Ben jij aanvullend verzekerd? Dan is er een kans dat onze gesprekken deels vergoed worden. Ik ben aangesloten bij de beroepsgroepen NFG en RBCZ, hierdoor vallen onze gesprekken bij de meeste ziektekosten verzekeraars onder   ‘alternatieve hulpverlening of alternatieve geneeswijze’, als psychosociale zorg. Check via deze site of dit ook voor jou het geval is. Je kan natuurlijk ook even je verzekeraar bellen, let er dan wel op dat je spreekt over ‘psychosociale zorg’ en geen coaching. Coaching wordt nooit vergoed.

Aftrekpost belasting

Wanneer je als particulier de kosten voor onze gesprekken zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, dus check het zelf ook nog goed.

Nieuwsgierig?

stuur mij een bericht voor een gratis kennismakingsgesprek

Contact

Wil jij meer informatie of een vrijblijvende intake? Stuur dan een bericht!

Not readable? Change text. captcha txt